Kelly , Jackie si Birkin

Au fost femei in numele carora a fost creata o Geanta , da , o Geanta ! Aceste femei au ramas in istorie ca un simbol al stilului, elegantei si  frumusetii.

Care totusi a fost prima? Grace Kelly - actrita americana , care mai tarziu devine Printesa de Monaco.

Lucrurile s-au petrecut astfel: Casa Hermès comercializa din 1892 o poseta a carui nume tehnic era “le petit sac haut a courroies” , adica “mica gentuta inalta , cu cordon”  , care avea un mare succes.  Grace Kelly , o purta foarte des , si chiar a pozat si pentru revista “Life” cu nedespartita geanta . Se mai spune ca , printesa , cand era insarcinata cu fiica sa Carolina , pentru a proteja viata privata a familiei sale , cand iesea in public , isi acoperea burta cu geanta.  Astfel , la nasterea printesei Carolina , cei de la Hermès au rebotezat geanta respectiva cu numele actritei americane “Kelly”. ( 1956)


Cativa ani  mai tarziu , Gucci realizeaza , in numele Jackuelinei Kennedy , un model care si-a pastrat numele de “Jackie” si pana astazi.  Totusi , trebuie sa spunem ca , initial “Jackie” a fost gandita pentru garderoba  actritei Ingrid Bergman in filmul “Europa anilor ‘51″ , si daca ne uitam mai  bine , gasim ceva comun cu linia clasica de Hèrmes  , Trim.

Insa, odata cu vizita doamnei Kennedy pe insula Capri , devine o geanta - mit ; iar Gucci continua sa o produca si sa o redeseneze in nenumarate variante.


Anul 1984 este nasterea unui alt mit francez : In timpul unei calatorii cu avionul pe ruta Paris - Londra , presedintele casei Hermès , Jean Louis Dumas o  intalneste pe actrita Jane Birkin .  Actrita cauta ceva in geanta , si i-a cazut agenda ;  atunci Dumas  ii promite  ca va  realiza un model de geanta foarte incapator , care va satisface si cea mai capricioasa femee.

Astfel apare geanta Birkin de Hermès, care costa intre  5.000,00 si 12.000,00  euro , si trebuie sa stai si 2 luni la rand.


Decembrie 4th, 2008 | Leave a Comment

  Inregistrare site in motorul de cautare www.arhivarul.ro - GRATUIT   Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor   Viziteaza magazinul Genti-highlife.ro pe ShopMania