Știu exact cum nu vreau să mă îmbrac! [ August 17th, 2016 ] Posted in » Moda

Câte o dată îmi ia prea mult timp să mă decid cu ce să mă îmbrac: în pantaloni îmi este cald, la rochii nu am culoarea potrivită, pantalonii scurți nu mă avantajează etc, etc…

Dar atunci când văd unele colecții, știu sigur cu ce NU aș vrea să mă îmbrac  ;)  Nu înțeleg de ce unii vor să ascundă frumusețea unei femei sub țoale fără viață…

Este un păcat ca o femeie să nu apară exact așa cum este: FEMEIE

Geanta sau Sotul?

Iata de ce , uneori,  o geanta poate fi mai utila decat un barbat:

1. O geanta niciodata nu uita Ziua de Nastere sau Aniversarile.  Daca cauti mai bine prin buzunarase si hartiutele pentru note vei gasi intodeauna data pe care o cauti.  Cu un barbat ar  fi timp pierdut.

2. Cand esti la o festivitate , geanta nu te abandoneaza , ca sa agate necunoscute antipatice , ci sta langa tine si eventual poate contine si o carte , ca sa o mai rasfoiesti  in cazul in care nu mai stii ce sa faci.

3. O geanta noua accepta imediat toate aspectele vietii tale , chiar si cele mai putin pozitive . Nu poti spune acelasi lucru despre noul iubit.  El va intelege si va accepta mai greu anumite ciudatenii ale tale.

4. In geanta ,  telefonul mobil daca nu-l gasesti  la primul apel , la al doilea il  gasesti neaparat.  Barbatii de multe ori nici nu ajung la un al doilea apel.

5. Daca cineva te-ar avertiza ca vei pierde geanta , imediat ai lua masuri.  In cazul unui sot/logodnic , inainte de a  dispera , te-ai gandi si la avantajele acestei pierderi.

Decembrie 22nd, 2008 | Leave a Comment

Kelly , Jackie si Birkin

Au fost femei in numele carora a fost creata o Geanta , da , o Geanta ! Aceste femei au ramas in istorie ca un simbol al stilului, elegantei si  frumusetii.

Care totusi a fost prima? Grace Kelly - actrita americana , care mai tarziu devine Printesa de Monaco.

Lucrurile s-au petrecut astfel: Casa Hermès comercializa din 1892 o poseta a carui nume tehnic era “le petit sac haut a courroies” , adica “mica gentuta inalta , cu cordon”  , care avea un mare succes.  Grace Kelly , o purta foarte des , si chiar a pozat si pentru revista “Life” cu nedespartita geanta . Se mai spune ca , printesa , cand era insarcinata cu fiica sa Carolina , pentru a proteja viata privata a familiei sale , cand iesea in public , isi acoperea burta cu geanta.  Astfel , la nasterea printesei Carolina , cei de la Hermès au rebotezat geanta respectiva cu numele actritei americane “Kelly”. ( 1956)


Cativa ani  mai tarziu , Gucci realizeaza , in numele Jackuelinei Kennedy , un model care si-a pastrat numele de “Jackie” si pana astazi.  Totusi , trebuie sa spunem ca , initial “Jackie” a fost gandita pentru garderoba  actritei Ingrid Bergman in filmul “Europa anilor ‘51″ , si daca ne uitam mai  bine , gasim ceva comun cu linia clasica de Hèrmes  , Trim.

Insa, odata cu vizita doamnei Kennedy pe insula Capri , devine o geanta - mit ; iar Gucci continua sa o produca si sa o redeseneze in nenumarate variante.


Anul 1984 este nasterea unui alt mit francez : In timpul unei calatorii cu avionul pe ruta Paris - Londra , presedintele casei Hermès , Jean Louis Dumas o  intalneste pe actrita Jane Birkin .  Actrita cauta ceva in geanta , si i-a cazut agenda ;  atunci Dumas  ii promite  ca va  realiza un model de geanta foarte incapator , care va satisface si cea mai capricioasa femee.

Astfel apare geanta Birkin de Hermès, care costa intre  5.000,00 si 12.000,00  euro , si trebuie sa stai si 2 luni la rand.


Decembrie 4th, 2008 | Leave a Comment

  Inregistrare site in motorul de cautare www.arhivarul.ro - GRATUIT   Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor   Viziteaza magazinul Genti-highlife.ro pe ShopMania