Știu exact cum nu vreau să mă îmbrac! [ August 17th, 2016 ] Posted in » Moda

Câte o dată îmi ia prea mult timp să mă decid cu ce să mă îmbrac: în pantaloni îmi este cald, la rochii nu am culoarea potrivită, pantalonii scurți nu mă avantajează etc, etc…

Dar atunci când văd unele colecții, știu sigur cu ce NU aș vrea să mă îmbrac  ;)  Nu înțeleg de ce unii vor să ascundă frumusețea unei femei sub țoale fără viață…

Este un păcat ca o femeie să nu apară exact așa cum este: FEMEIE

Accesorii

Prin “accesorii” se inteleg micile amanunte ce intregesc tinuta vestimentara : pantofi si ciorapi, poseta , cordoane , bretele , podoabe de tot felul , clipsuri si margele , brose si bratari, curele de ceas , umbrele si alte asemenea “capricii” utile sau inutile. Astazi , cand moda tinde sa devina din ce in ce mai practica , accesoriile sunt hotaratoare pentru tinuta noastra , marcand de multe ori elementul “actual” sau de eleganta.

Regula generala este ca accesoriile trebuie potrivite , asortate si armonizate simplu la restul tinutei , respectand legile prezentate : legea orelor , a varstelor , a imprejurarilor etc.; se vor evita pe cat de posibil excesele de toate categoriile , stridentele , tonurile prea tipatoare , accentil punandu-se , mai ales la barbati , pe pulsul de sobrietate si eventual de personalitate.

  • Palariile completeaza foarte bine o tinuta. La femei , palariile sunt din nou la moda. Alegerea palariei este foarte importanta , ea devenind parte integranta din tinuta femilor ;  mai bine cu capul descoperit , decat cu o palarie gresit aleasa . La barbati , palaria se poarta aproape exclusiv in anotimpurile friguroase si in situatii mai solemne : nunti, receptii, inmormantari; palaria tiroleza completeaza o tinuta “sport” , cea din pai fin , o tinuta de vara. Caciula de blana este potrivita tuturor varstelor ; tiparul clasic a fost inlocuit cu modele moderne.
  • Posetele se aleg in functie de silueta ( proportionale cu silueta ) si de stilul imbracamintii: nu poseta sport la o toaleta de ocazie , nu o poseta de antilopa neagra la un costum taior-sport.
  • Fularul completeaza , fara sa dictoneze, un amsamblu; cele mai potrivite sunt:in tonuri gri, bej , maro , bordo, casmir; pe ger se poarte si fulare groase , din lana , nu lungi pana la genunchi; fularele albe sunt pretentioase.
  • Cordoanele si curelele sunt de mica importanta ( mai ales la barbati ) ; eleganta lor nu se prea ia in seama , dar lipsa de eleganta da!  Purtati-le simple , fara modele , de aceeasi culoare sau asortate cu haina ( pantalonul ) ; in tinuta “sport” se admit catarame , tinte  etc., coloratii vii , fantezii.
  • Ochelarii ar trebui purtati numai din motive de necesitate. Obisnuinta de a purta ochelari toata ziua este daunatoare si ridicola. In afara lentilelor recomandate de medicul specialist , se pot utiliza , de catre heliofobi, lentile care opresc actiunea razelor ultraviolete si infrarosii, in timpul zilei , vara si iarna cand este zapada. Marimea , forma si culoarea lentilelor si a ramelor trebuie alese cu descernamant si adecvate varstei , sexului , tinutei . In loc de roz si albastru , preferati  pe cele fumurii sau oliv. Ochelarii mari si colorati , sau chiar numai fumurii , acoperind intreaga fata , mai ales la barbati , sunt de gust indoielnic . Seara sunt direct ridicoli. Ochelarii medicinali , cu o rama moderna , alesi in armonie cu trasaturile fetei , pot conferi chipului o noua personalitate.
  • In privinta celorlalte accesorii: gulere , esarfe , mansete , ceas si curea de ceas , bratara , inele, margele si bijuterii de tot felul - pot fi acceptate si justificate cu conditia sa fie discrete , sa se armonizeze cu restul imbracamintii si sa respecte legile adecvate  (varsta , imprejurari etc.)
  • La femei, excesul de bijuterii nu constituie o nota de eleganta , ci dimpotriva: o rochie nu trebuie incarcata cu mai mult decat cere croiala , iat forma si marimea cerceilor , a margelilor si chiar a inelilor trebuie sa fie in armonie cu inaltimea si talia persoanei care le poarta. Cerceii prea mari si margele groase , atarnand pana apropae de talie , sunt nepotrivite pentru o femeie mica de statura. Nu se poarta o bijuterie de aur alaturi de una de argint , sau inel si cercei fiecare dintre ele cu altfel de pietre pretioase . Bijuteriile veritabile nu se poarta ziua. Accesoriile feminine artificiale sunt din ce in ce mai raspandite si le pot inlocui cu succes pe cele veritabile.  Atentie la floricele: ” ai flori pe rochie , nu le mai pune pe geanta ; ai flori pe cap , nu le mai pune pe ciorapi.” (E.Charles-Roux) ; evitati excesele florale , si nu puneti floare peste floare. Nu va “incarcati” cu prea multe inele.
Martie 26th, 2009 | Leave a Comment

  Inregistrare site in motorul de cautare www.arhivarul.ro - GRATUIT   Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor   Viziteaza magazinul Genti-highlife.ro pe ShopMania