Inele de logodna : noutati 2011/2012

Un mic ghid al inelului de logodna din platina cu diamante : de la clasicul Tiffany pana la modernul Bulgari sau Damiani.

Inelele din platina cu montari ale pietrelor pretioase in gherute inalte sunt mai durabile, decat cele in aur. Totusi aurul isi pastreaza in timp lustrul natural mai mult timp decat platina, necesitand intretinere mai putina.

Platina este insa mai valoroasa decat aurul, cel putin datorita raritatii crescute, astfel ca aproape 160 tone de platina sunt produse anual, fata 1.500 tone de aur. Altfel spus, din 10 tone de minereu brut se extrage doar o jumatate de uncie de platina, adica 14,175 grame.

Diamantul este in ziua de azi extras de la adancimi mai mari chiar de 1 km, din nivelul de adancime denumit kimberlitic. Dintr-o tona de extras de minereu se obtine abia o jumatate de carat de diamante (0,50 carate), ramanand si mai putin de atat dupa taiere si slefuire, aratandu-ne de ce si cat de pretioase sunt diamantele – cea mai rara, dar si cea mai tanjita piatra din lume.

Taguri: - 2 Decembrie 2011 Moda de Natalia

Lasati un comentariu

XHTML: Puteti folosi aceste taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Inregistrare site in motorul de cautare www.arhivarul.ro - GRATUIT   Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor   Viziteaza magazinul Genti-highlife.ro pe ShopMania